Behandelingen

In mijn praktijk kan ik op diverse manieren bijdragen, zie hieronder voor de behandelingen.

Wat is VoetreflexPlus?

Voetreflex zones

Stress zorgt ervoor dat de energie niet lekker meer kan doorstromen in je lichaam... 

Je zit niet lekker in de flow, je hebt allerlei klachten zoals hoofdpijn of migraine, spijsverteringsklachten, een kort lontje, vermoeidheid, koude voeten enzovoort. De chinezen snapte 3000 jaar geleden al dat lichaam en geest één zijn, waarbij ze invloed op elkaar hebben. 

In onze chaotische manier van leven waarin veel mensen haasten, stressen en/of continue vermoeid zijn, is het belangrijk soms een moment voor jezelf te nemen. VoetreflexPlus is een behandeling die ook preventief heel fijn aanvoelt en belangrijk is voor de welzijn van ons als individu. Door regelmatig een ontspannende voetreflexPlus massage te onder gaan, help je je lichaam en geest beter in balans te blijven. Alles in de wereld heeft balans, dat geldt ook voor het lichaam. 

Wat is Voetreflexologie

Onze beide voeten zijn een afspiegeling van ons lichaam. Ons hele lichaam staat in verbinding met onze voeten. In de voeten vinden we zowel lichamelijke als geestelijke aspecten van de mens terug. De plaats op de voet waarmee een orgaan, een klier, een spier, een gewricht, het zenuwstelsel, het hormonenstelsel ed. in verbinding staat noemen we een reflexzone. 

Reflexologie herstelt en/of onderhoudt een onbelemmerde energiedoorstroming in ons hele lichaam. Deze energiedoorstroming is de basis van ons gevoel van welzijn. Zich onwel voelen is vaak het gevolg van energieblokkades. Door het geven van de juiste impuls (druk) op de reflexzones gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende deel van het lichaam. Het lichaam wordt op deze manier in staat gesteld zich vooral geestelijk te ontspannen en om vanuit die geestelijke ontspanning zowel op lichamelijk als op psychisch vlak te herstellen. Men gaat uit van het zelfgenezend vermogen van de mens.
 
Voetreflexologie is geen geneeswijze op zich. Het zorgt voor ontspanning en
harmoniseert het lichaam en verhoogt het zelf genezend vermogen én de immuniteit. Reflexologie kan het herstel bij ziekten en aandoeningen ondersteunen, kan effectief pijn verlichten en het is daarom zeer geschikt als aanvulling op een reguliere behandeling. Voetreflexologie werkt natuurlijk, eenvoudig en is aangenaam om te ondergaan. Enkel al het zorgzaam aangeraakt worden kan al therapeutisch werken.  

Een uurtje zachte voetreflexmassage kan dan aanvoelen als pure verwennerij. 
Bij de voetreflexbehandeling die ongeveer 60 minuten duurt wordt de energiedoorstroming in het hele lichaam bevorderd en wordt het lichaam aangezet om eventueel vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. De reflexzones die een verbinding hebben met organen, klieren, weefsels of lichaamsdelen die niet goed functioneren en/of die energie nodig hebben krijgen extra aandacht gedurende de voetreflexmassage. Hierdoor kunnen klachten en pijn verminderen.

Het effect van een massage

Massage heeft een diepe werking op het lichaam. Door aanraking komt oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Door het vrijkomen van bepaalde stoffen en werking op het zenuwstelsel kun je hierdoor bijvoorbeeld meer rust ervaren, dat de pijn vermindert, stress afneemt en dat spieren minder stijf worden.  Massage kan zelfs invloed hebben op maag- darmklachten en deze klachten verminderen. Door de massage voer je afvalstoffen af waardoor het lichaam weer beter gaat functioneren. Het zorgt ervoor dat de vitaliteit toeneemt.