Beertje

Baby/Peuter

Voetreflexologie

Ook benieuwd wat voetreflex voor jou en jouw baby kan betekenen? Lees dan snel hieronder verder.

Baby/Peuter reflexologie

Baby / peuter reflexologie combineert de therapeutische en rustgevende aspecten van handaanraking met de helende effecten van de stimulering van reflexpunten op de voeten bij baby’s en peuters. Baby/peuter reflexologie werkt erg snel omdat baby’s en peuters nog geen jaren de tijd hebben gehad om afvalstoffen op te bouwen. Hierdoor reageren baby’s en peuters sneller en beter op een behandeling.  

Het resultaat is een gelukkige, gezonde baby en peuter.


Krampjes baby / peuter en obstipatie op natuurlijke wijze verhelpen

Zo kan je bijvoorbeeld obstipatie bij baby’s en peuters op natuurlijke wijze verhelpen met een speciale voetreflex massage. Baby/peuterreflexologie stimuleert de spijsvertering. Het bevordert de opname van voedsel en de uitscheiding van afvalstoffen en verlicht zo darmkrampjes en obstipatie.

 

Symptomen die verlicht kunnen worden door baby/peuter reflexologie:

·       Obstipatie baby / peuter

·       Krampjes baby

·       Harde ontlasting baby / peuter

·       Winderigheid baby / peuter

·       Betere voedingsopname en toename van gewicht bij te vroeg geboren baby’s

·       Astma

·       Neusverkoudheid

·       Slecht doorslapen van je baby / peuter

·       Slecht inslapen van je baby / peuter

·       Huidproblemen

·       Oorpijn

·       Klachten bij tandjes krijgen

Werkwijze: Een sessie babyreflexologie duurt minder lang dan bij volwassenen, van 5 à 10 minuutjes tot 25 minuten afhankelijk van de leeftijd en/of de klacht.
Ik kijk ook naar de mama en bij binnenkomst hebben wij een kort kennismaking gesprek en krijgt  de mama (indien gewenst)  een heerlijke ontspannende massage, want een ontspannen mama is een ontspannen baby!

Peuterreflexologie:
Als de baby gaat kruipen, kan peuter reflexologie worden toegepast.
Peuter reflexologie is reflexologie die in combinatie met liedjes zingen op de handjes wordt toegepast

Moeder & Kind


Een bijzondere manier voor jou en je baby om kennis te maken met voetreflexologie.
De band tussen moeder en kind is uniek. Al die maanden ben je verbonden geweest met je baby. De geboorte zorgt voor een grote verandering. Als moeder ga je nu op een heel andere manier voor je baby zorgen zodat hij groeit en sterk wordt. Van binnen en van buiten.

In de eerste maanden na de geboorte ervaar je diepe verbondenheid en grote verwondering het sterkst. Daarom is de moeder & kind behandeling prachtig om jezelf cadeau te doen of om te ontvangen. Het is ook een goede manier om te ervaren wat een voetreflexbehandeling teweeg brengt in lichaam en geest. 

Wil je zelf leren hoe je een makkelijke en korte reflexologie massage op jouw eigen baby kan toepassen? Kijk dan bij Baby en Peuter workshops voor de eerst volgende data

Klachten uitgelicht

Bewegend knuffelbeertje

- Slapen

Door specifieke zones op de voeten te masseren, kun je slaap stimuleren en verbeteren. Een voetreflexmassage werkt heel ontspannend en veel kinderen slapen na een Babyreflexmassage sneller in of langer door

- Darmkrampjes en obstipatie

Bijna alle baby’s hebben er in de eerste maanden in meer of minder mate last van: darmkrampjes. De oorzaak van darmkrampjes bij je baby is dat zijn maag-darmkanaal nog niet helemaal is volgroeid. Met een speciale babyreflexologie massage kun je op natuurlijke wijze darmkrampjes, maar ook obstipatie behandelen. De massage stimuleert de spijsvertering, bevordert de opname van voedsel en de uitscheiding van afvalstoffen. Dit zorgt voor verlichting van darmkrampjes en obstipatie.


- Verkoudheid

Op de voeten zitten punten die je kunt masseren om het immuunsysteem te stimuleren, zodat je baby sneller herstelt van griep of verkoudheid. Het dagelijks masseren van deze punten werkt ook preventief. Het masseren van de neus en keel zone en de diafragmalijn kan verlichting brengen bij een verkoudheid en benauwdheid.

- Pijn bij doorkomen van tandjes

Het masseren van de zone van de tanden stimuleert de doorbloeding in de mond. Dit werkt ondersteunend en pijn verlichtend bij het doorkomen van tandjes.

de vlinderkus

 
 

Een betere band met je baby door de vlinderkus
Heb je een momentje van qualititime met je kindje  tussendoor? 
Probeer dan eens de vlinderkus
Hij is alleen voor ouders en eventueel grootouders omdat het als een echte kus is maar dan op de voetjes.
De vlinderkus is een vederlichte massage techniek die gebruikt wordt in de babyreflexelogie
 
Het effect van de vlinderkus 
Het effect van de vlinderkus is dat je een nog diepere band krijgt met je baby.
de vlinderkus ontspant je kindje ook en stelt gerust
 
Hoe doe je de vlinderkus
Strijk met de rug van je hand over de onderkant van de voet. Begin bij de hak en strijk naar de tenen toe.
ga vervolgens op de bovenkant van de voet door.
Strijk daar met de palm van je hand over de bovenkant van de voet.
Begin bij de wreef(enkel) en strijk naar de tenen toe. De strijkrichting is dus altijd naar boven toe gericht herhaal deze behandeling 3 keer per voet