Voetreflexologie

" Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen, zo weerspiegelen de voeten ons lichaam...."


Je zit niet lekker in de flow, je hebt allerlei klachten zoals hoofdpijn of migraine, spijsverteringsklachten, een kort lontje, vermoeidheid, koude voeten enzovoort. De chinezen snapte 3000 jaar geleden al dat lichaam en geest één zijn, waarbij ze invloed op elkaar hebben. 

In onze chaotische manier van leven waarin veel mensen haasten, stressen en/of continue vermoeid zijn, is het belangrijk soms een moment voor jezelf te nemen.  Door regelmatig een ontspannende voetreflexPlus massage te onder gaan, help je je lichaam en geest beter in balans te blijven. Alles in de wereld heeft balans, dat geldt ook voor het lichaam.

Wat is een voetreflexplus massage?

Een voetreflexplus massage is een natuurlijke en effectieve methode om lichamelijke en geestelijke klachten te genezen en te voorkomen. 'Plus' staat voor de combinatie van de westerse voetreflexmassage met de traditionele Chinese massage (TCM). Beide systemen bewijzen al eeuwenlang hun effectiviteit en vullen elkaar heel goed aan.

Op en onder de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met de organen en weefsels in het lichaam. Door druk te geven op deze reflexzones kun je de bijbehorende organen en weefsels behandelen en kan de energiebalans in uw lichaam weer herstellen, zodat uw klachten zullen verminderen en verdwijnen. Pijnlijke reflexpunten zijn een indicatie van een verstoorde energiebalans in het deel van het lichaam dat daarmee correspondeert.

VoetreflexPlus; een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexmassage.
Beiden technieken gebruik ik in de praktijk. De combinatie van beide systemen biedt veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.
De Westerse technieken zijn meer drukkende technieken, de Chinese technieken meer glijdende technieken. Daarnaast worden bij de Chinese technieken ook de meridiaan banen meegenomen op de onderbenen en neem ik de knie mee in de massage.
 
Voetreflextherapie is in te zetten op diverse gebieden zoals:
Stress, gespannenheid, vermoeidheid, burn-out, schouder, nek- en rugklachten,
darm- en maagklachten, hoofdpijn, migraine, hormonale disbalans, gewrichtsproblemen, weerstand verhogend, afvoeren van afvalstoffen.

Logo VoetreflexPlus

Ontspanningsmassage

Massage heeft een diepe werking op het lichaam. Door aanraking komt oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Door vrijkomen van bepaalde stoffen en werking op het zenuwstelsel je ervaart bijvoorbeeld meer rust, dat pijn vermindert, stress afneemt, spieren minder pijnlijk en stijf worden etc. 

Bij deze massage worden vooral de Chinese massagetechnieken gebruikt. Hierbij worden de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd om zo een diepe ontspanning te bereiken. Door de ontspanning wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd.

In onze chaotische manier van leven waarin veel mensen gehaast, gestrest en vermoeid zijn, is het belangrijk soms een moment voor uzelf te nemen.  Door regelmatig een ontspanningsmassage te ondergaan, helpt u uw lichaam en geest beter in balans te blijven.


Voor een nóg diepere ontspanning is het erg lekker voorafgaand aan de massage een warm voetenbad met Chinese kruiden te nemen!

VoetreflexPlus  ontspannende hoofd nek en voetmassage


Ayurvedische Kansa Wand gezicht en voetmassage

De metamorfosemassage

Tijdens en na de behandeling kunnen - net als bij elke andere energetische behandeling - diverse verschijnselen optreden. Het kan zijn dat u tijdens de behandeling meer dan gewoonlijk transpireert, dat u het koud of juist 
warm krijgt, en slaperig wordt. Ook kunnen emoties vrijkomen. Vlak na de behandeling kunt u zich heel ontspannen en loom voelen, of misschien juist heel energiek. In de dagen na de behandeling kunt u merken dat afvalstoffen vrijkomen 
en uw lichaam verlaten. Ook kunnen symptomen van bestaande en oude blokkades zich tijdelijk sterker manifesteren. Al deze verschijnselen kunnen erop duiden dat ‘iets’ in gang is gezet, dat er beweging is.


 Energetische massages 

Metamorfose massage
Chakra massage
Aura massage
Zonnevlecht massage
Polariteit massage

Logo VoetreflexPlus

Zonnevlecht massage

De reflexzone van de zonnevlecht is verbonden met ons derde chakra en het vertegenwoordigt ons krachtcentrum, hier voel je je doel en je passie, daarnaast heeft de zonnevlecht te maken met onze eigenwaarde. Het doel van een zonnevlecht massage is onder andere om het zenuwstelsel weer in balans te brengen.

Deze massage ontspant en werkt goed bij klachten die voortkomen uit langdurige stress en spanning zoals emotionele spanningen, spijsverteringsklachten, burn-out, slapeloosheid, rusteloosheid, schaamte, minderwaardigheidsgevoelens en diabetes.

De zonnevlechtmassage heeft een sterke energetische werking

Chinees voetenbadje

Voetenbadje (aanvullend op behandeling)

Voetenbad met Chinese kruiden

 

In China start men een behandeling van de voeten altijd met een warm voetenbad met daarin speciale kruiden. De grote voordelen van een voeten-kruidenbad zijn:

 

•       Het stimuleert de doorbloeding

•       Het bevordert het ontgiften van het lichaam

•       Het zorgt voor warme voeten

•       Het bevordert de vitaliteit

•       Het stimuleert de spijsvertering

 

Vertroetel je voeten voor afgaand aan een voetreflexmassage eens met een kruidenbadje zowel zuiverend als vitaliserend.

Behandelplan

 

Ieder mens is uniek. Zet 10 mensen naast elkaar en er is geen mens hetzelfde. Zet 10 mensen naast elkaar met dezelfde klacht en ieder mens ervaart de klacht op zijn eigen unieke manier.

 - Anamnese (Intake gesprek)
Bij een therapeutisch behandeltraject start de eerste afspraak met een intake gesprek. Samen met de cliënt zal ik een vragenlijst doornemen waarbij persoonlijke gegevens en klachten in kaart gebracht worden. Denk hierbij aan de medische geschiedenis, medicatie gebruik, leefgewoonten etc. Op basis van de gegevens uit de anamnese wordt een behandelplan opgesteld om de klacht(en) tijdens de vervolgbehandelingen zo effectief en persoonlijk mogelijk te kunnen behandelen. De eerste afspraak duurt ongeveer 90 minuten.

- Therapeutische behandelingen
Een therapeutische VoetreflexPlus behandeling is gericht op persoonlijke lichamelijke en/of geestelijke klacht(en). Naar aanleiding van de anamnese is een behandelplan opgesteld die bestaat uit verschillende klachtgerichte massages. Of u nu last heeft van stress, steeds terugkerende hoofdpijn of chronische darmklachten. Voor iedere klacht wordt bepaald welke massage(s) het beste ingezet kunnen worden. Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn hangt o.a. af van de klacht(en) en hoelang deze al bestaan. Daarnaast spelen ook de totale lichamelijke gesteldheid, het herstellend vermogen van het lichaam en de huidige levenswijze een rol. Afhankelijk van het verloop zal de tijd tussen de behandelingen steeds langer zijn. Tussentijds zal besproken worden of de behandelingen het gewenste resultaat opleveren.